Päiväkirja - maxarena, 25 elo 18

Någon som tidigare haft anorexi/bulimi som tagit sig igenom det? Lever väldigt fattigt på kalorier de flesta dagarna trots att jag är snart underviktig (171cm, kille, runt 56kg). Fuskdagar har ökat på det senaste och det händer alltid att jag spyr ut allt nästintill efteråt. HBT sessioner hjälper inte.

11 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Hej. Jag har inte haft det bekymret men vill ändå erbjuda mitt stöd. Vad är de där sessionerna du nämnde? 
25 elo 18 jäseneltä: Lokattens
Terapi samtal nere på vårdcentral menar jag. 
25 elo 18 jäseneltä: maxarena
Ah... ja det är väldigt bra att du går på de samtalen och hoppas att du fortsätter. Är du öppenhjärtlig när du är där om det här problemet? Utan att veta ett skvatt... så tänker jag spontant... eftersom du reagerar när du får i dig kolhydraterna. Har du haft lättare att behålla det om mängden är mindre?  
25 elo 18 jäseneltä: Lokattens
Anorexi handlar om att man TAR KONTROLL, ofta när man inte kan kontrollera annat i sitt liv, och ofta när man mår dåligt. Ta reda på vad som får dig att må så dåligt och gör saker som gör dig glad, omge dig med goda och positiva människor och rensa bort negativa energitjuvar osv. Bulimi handlar om att man TAPPAR KONTROLLLEN, och det är snarare förlusten av kontrollen som får dig att må dåligt. Du blir rädd, arg, besviken och ledsen över vad du stoppat i dig och kräks. Här gäller det att spåra över hjärnan på annat beteende när "suget" att överäta/hetsäta sätter in. Ha en plan med 5 olika alternativ till vad du ska GÖRA. Det ska vara saker som är oförenliga med att överäta. Ex. besök en vän, gå en promenad med någon, ta en dusch osv.  
26 elo 18 jäseneltä: Angel Maddy
Jag går också behandling för bulimi. Det krävs att du är tålmodig med dig själv och följ programmet. Det tar tid men hjälper. Hör av dig om du vill stämma av med en person i samma situation. 
26 elo 18 jäseneltä: Gunsa

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - maxarena


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.