Päiväkirja - _laihduttaja, 16 tammi 19

Olen varmasti kysynyt aikaisemmin, mutta olen ~99 kg ja 183cm pitkä, niin kuinka monta kaloria pitäisi syödä, että laihtuisin noin 0,5-1kg viikossa? (tai mikä ikinä olikaan se terveellinen määrä.) Sovellus ehdottaa 2400 kaloria, mutta se tuntuu todella korkealta. Onko esimerkiksi 2100 kaloria hyvä vai onko se vielä liikaa?

6 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Sovellus antaa kyllä ihan fiksut kalorit, jos olet laittanut asetuksiin sopivan painonmuutostavoitteen (esim. painonpudotus) ja realistisen aktiivisuustason. Kaloreissa on jo huomioitu vaje. Ei kannata vetää liian alas päivän kaloreita, ero ns. normisyömiseen on liian suuri ja todennäköisyys väsyä laihduttamiseen & repsahtaa kasvaa. Pitää syödä, että laihtuu! 
15 tammi 19 jäseneltä: J0hQ
Nimenomaan pitää syödä👍. Tasaisin väliajoin ja terveellistä, monipuolista ruokaa. Teoreettisesti yksi rasvakilo on vastaa noin 9000kcal eli jos haluat laihtua kilon viikossa niin tuon verran miinuksella pitäisi olla. Vaikka itse en ole paras esimerkki, niin sellainen - 500kcal per päivä on turvallinen ja ei niin ylivoimainen tavoite.. Ja sillä pitäisi laihtua vähän vajaa 0,5kg/vko. 
15 tammi 19 jäseneltä: finfor
Suosittelen käymään Inbodyssa, jos haluaa oikeasti tietää minkä verran kannattaisi kaloreita syödä 😊 Ollaan mieheni kanssa usein ihmetelty tämän sovelluksen antamia kalorimääriä, ihan hurjia! Jos vertaa esim. Inbodysta saataviin mittauksiin, niin tämä sovellus antaa 500-1000kcal enemmän pelkäksi ylläpidoksi. Myös nämä FS:n eri aktiviteettien kalorikulutukset ovat erittäin kyseenalaisia näin urheilun parissa työskentelevän näkökulmasta 😅 
16 tammi 19 jäseneltä: Manjaana
Eikös yleensä sanota niin että sille ylimääräiselle ei tarvitse laskea ravintoa? Eli jos painaa 70kg ja siitä on rasvaa 5kg niin sitä viittä kiloa ei tarvitse ruokkia 😊 Toki peruskulutus lepoaineenvaihdunnassa on eri kuin aktiivikulutus johon lasketaan liikunnat ym 🤔 Indody avasi omatkin silmät miettimään sitä kalorimäärää mitä oikeasti tarvitsee pelkkään lepoon. Ja toki on eri asia että minkälaisella ruokamäärällä jaksaa siten ettei tunne oloaan ihan kamalaksi. Ihan hirmu suurista kaloreista en lähtisi tiputtamaan minimiin heti. 
16 tammi 19 jäseneltä: Ve-Hy
Itsellä 80 kg molemmin puolin meni säästöliekille 1 200 kCal/pv kohdalla ja putosi n. 0,6 kg/pv jos 1 300 - 1 400 kCal/pv, eli sinun painollasi vastaava olisi varmaankin 1 600 - 1 700 kCal/pv? Siis ilman liikuntaa ja jos haluat laihduttaa reippaammin. 1 900 - 2 000 kCal/pv voisi olla aika lähellä tavoitelemaasi tasoa? 
16 tammi 19 jäseneltä: mikapeltokorpi
Tarkennuksena omaan kommenttiini: Kalori saanti pitäisi olla 500kcal miinuksella per päivä. En siis tarkoita, että saisi syödä vaan 500kcal. 
16 tammi 19 jäseneltä: finfor
Itsellä tää sovellus antaa kalorisuositukset myös reilusti yläkanttiin, esim nyt ylläpitoon 2100kcal vaikka merkitsin aktiivisuuden alakanttiin, ja todellisuudessa useimpina päivinä pärjään 1500-1600kcal saannilla.  
16 tammi 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Minäkään en suosittele liian alhaisia! Voithan kokeilla tuolla sovelluksen arviolla alkuun ja katsoa pari viikkoa miten sujuu. Tärkeää on se, mistä se kalorimäärä koostuu. Itse olen nyt noin 87kg ja syön 2000-2100 kcal, jonka sovelluskin antaa. Liikun lähinnä kävelylenkkeillen joitain kertoja viikossa. Mulla tämä määrä toimii ja paino putoaa. 
16 tammi 19 jäseneltä: Minnatar
Alkoi kiinnostaa Inbody-mittaus, osaatko Manjaana suositella onko mittauspaikoissa eroja, vai onko sama mihin menee? 
16 tammi 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
@TwinkleStar Monilla fyssareilla ja kuntosaleilla on Inbody-mittauksia, kannattaa ottaa sellainen mihin kuuluu myös tulosten analyysi asiantuntijan toimesta, niin ei tarvii sit yksinään niitä pähkäillä 😊 Pätevän mittauksen hinta on varmaan joku 20-40€, tota halvempia mittauksia epäilisin 😅 
16 tammi 19 jäseneltä: Manjaana
Mä kävin just vähän aika sit Eiran sairaalassa inbody-mittauksessa, ja siellä oli just omahoitaja joka kävi sun kanssa ne tulokset läpi ja kerto hyvin niistä arvoista. Ovh oli49€ ja tais tarjouksessa olla 29€ 
16 tammi 19 jäseneltä: tialessandra
@ Manjaana Ok kiitos, googlesta jo jotain paikkoja löysinkin, hyvä vinkki tuo tulosanalyysi. @ Tialessandra Katoin joo kans Eiran sairaalan sivuilta, huomasin että siellä on vaan käytössä vanhempi laite, ite kyselin aikoja Esportilta kun niillä on se uusin laite. Pitää vielä kysyä tehdäänkö mitään analyysiä. 
16 tammi 19 jäseneltä: °*TwinkleStar*°
Meidän kylällä on uimahallissa tammikuun kamppiksena inbody 15€ ja siihen sisältyi myös tulosten läpikäynti ja korjausehdotuksia miten sitä tulosta saisi paremmaksi. Kolme kertaa olen käynyt ja tää oli ehdottomasti paras! Sillä pelkällä lapulla ei itseksekseen juuri tee mitään 🤔 
16 tammi 19 jäseneltä: Ve-Hy
Suosittelen myös InBody mittausta! Näkee oikeasti sen perusaineenvaihdunnan ja siihen voi sitten laskea oman aktiivisuuden lisäksi. Meillä on kunnallisella terveyskioskilla ilmainen mittaus ja tulosten läpikäynti 1kerta/vuosi. 
16 tammi 19 jäseneltä: maaritsaana
Ja ainakin sen huomasin että tämä sovellus antaa aika yläkanttiin kalorimäärät ja myös samaa mieltä, sovelluksen kalorikulutus aktiviteetit on mielestäni aika hurjia lukuja, vaikka tietty kulutukseen vaikuttaa treenin kovuus ja treenaajan koko yms. Että ei kannata niitä uskoa ihan suoraan, vaan seurata myös jollain muulla sovelluksella eri treenien kulutusta ☺️👍🏼 
16 tammi 19 jäseneltä: maaritsaana
Minulle on kerrottu, että 2000 kaloria on perus määrä kaloreita päivässä, mutta jos liikkuu paljon on hyvä huomioida myös ruuan lisääminen, sillä painon pitää pudota hallitusti eikä liian nopeasti. Kilo viikossa on aika paljon. Mielestäni 200g riittää viikossa hyvin, sillä sinulla ei ole paljoa pudotettavaa pituuteesi nähden 
16 tammi 19 jäseneltä: tiasaikkonen
Perusteellisesti tapa omasta kulutuksestaan olisi mitata tai seurata säännöllisesti varsinkin jos treenaa tai liikkuu ahkerasti. Kulutus kun ei pysy koko aikaan samana. Inbody on kyllä hyvä kehon analyysiin ja oikein tehtynä tarjoaa numeerista dataa josta oman kehityksensä voi seurata. 
16 tammi 19 jäseneltä: japolarhe
Liian vähällä aja kropan säästöliekille ja niin ollaan taas jumissa pudotuksen suhteen. 
17 tammi 19 jäseneltä: ellu22

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - _laihduttaja


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.