Päiväkirja - Mathullda, 06 elo 20

Hur mycket jag än tränar försvinner inte bullen på magen. Någon med bra tips på övningar eller annat som kan hjälpa mig att komma vidare. Har varit gravid två gånger och huden är liksom lite skrynklig och slapp. Kan man få tajtare hud på något vis?

19 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Jag har lite samma även om jag inte direkt tränar. Tänker att en del kanske är huden som blev uttöjd efter graviditet och övervikt. Har tänkt börja träna men inte kommit mig för än men då tänkte jag köra plankan, sit-ups bl.a. Om det hjälper vet jag dock inte. Sen kan man ju få delade magmuskler efter en graviditet också så sök lite på det på nätet. 
06 elo 20 jäseneltä: astho
Det enda du kan göra är att ha tålamod, sköt kosten ( dvs ät protein, kolhydrater & fett ) och konditionsträningen så ger det med sig med tiden. Ibland är huden bara skadad å då kommer den inte bli bra ( tro mig jag har testat ALLT efter att ha gått igenom tvillinggraviditet & enliggraviditet och det va längesedan 17 & 10 år sedan och fortfarande blir det små små förbättringar förutsatt att jag sköter allt till punkt och pricka) 
06 elo 20 jäseneltä: Jennykronwall
Är du säker att det är bara huden? Det kan vara diastas efter graviditeterna. Huden vet jag att det tar tid för att dra sig ihop. Speciellt om viktnedgången var relativt snabb.  
06 elo 20 jäseneltä: Gal_Rex
Det spelar ingen roll om du tränar magen, du kan inte punktförbränna fett. Beror ”hänget” på fett och inte diastas eller något annat så är det ända som hjälper kaloriunderskott. Kroppen släpper fett från olika delar av kroppen olika snabbt, det kan ta lång tid innan just din kropp släpper fettet runt magen. 
06 elo 20 jäseneltä: evelinaegdahl
Som Evelina säger det är kaloriunderskott över tid som gäller.Viktigt att det är över tid inte en dag då och då. Lycka till ✌️🙂 
06 elo 20 jäseneltä: Jan-Olov55
Man kan inte punktträna magen men en allsidig träning ger resultat så småningom Löpning och powerwalks är bra träning för många muskler o brukar ha positiv inverkan på magen Att utesluta allt bröd, pasta, ja allt med gluten samt att låta bli tuggummi och kolsyrade drycker brukar också funka ... låt även bli potatis o ris ett tag 
06 elo 20 jäseneltä: Annascorner
När det gäller huden o att den liksom blivit slapp efter graviditeter är nog ngt många kvinnor kan känna igen sig i mer eller mindre tyvärr Att vara fysisk aktiv med allsidig träning tycker jag e det som funkar bäst 
06 elo 20 jäseneltä: Annascorner
Jag tycker att jag märker skillnad på huden av collagen. Det tog dock ett par månader innan jag började känna att huden hade börjat få tillbaka sin spänst. Jag började med det för att jag hade en period där jag blödde mycket näsblod och det hjälpte faktiskt mot det! Huden hade jag inte planerat för men det blev ju en bonus :) 
06 elo 20 jäseneltä: FrökenB
Träning, träning och åter träning. De inre magmusklerna är inte alltid så lätta att träna men googla på bra övningar ska du se att det på sikt blir resultat. :)  
07 elo 20 jäseneltä: Äddan
Många skriver om kaloriunderskott, men om du upplever att det är huden som är slapp skulle inte jag tänka att du behöver bränna fett, utan att huden är uttöjd efter du varit gravid. Jag står i precis samma läge, men bara varit gravid en gång. Förlöstes för 5 månader sedan och magen är ju inte alls som innan, jag väger 52kg men ändå är den väldigt putig längst ner och när jag sitter så väller allt över. eftersom jag inte har någon hög vikt direkt så tänker jag att min mage är uttöjd, för den känns ju också slapp. Tänker att bara tiden kan förbättra det, och även styrketräning av magen som kan fylla ut det slappa.. 
07 elo 20 jäseneltä: majathomasson
Jag skulle tro att någon hudkräm för att strama upp kanska skulle hjälpa? Det är ju liksom huden som är slapp inte fettet under huden? Jag är ingen expert, så jag vet inte, men tänker mig att det är lite samma som hur anit-age kräm fungerar? Som sagt så har jag inga egna erfarenheter eller expertis inom området, så vet inte om detta fungerar 
07 elo 20 jäseneltä: signereimer
Tack så mycket för alla bra tips😊🙏🏽 Jag får nog ge det lite mer tid och fortsätta med kaloriunderskott och träning samt smörja och dricka mycket vatten. Det kommer säkert ge sig med tiden. 
12 elo 20 jäseneltä: Mathullda
Vad smörjer du med för någonting? 
12 elo 20 jäseneltä: majathomasson
Just nu kör jag på kokosolja men ska kika vidare om det finns något som är mer lämpat för att få stramare hud. Vill gärna ha något organiskt. Läste att det är viktigt att jobba både inifrån och utifrån med fukten. Alltså både återfukta huden och dricka mycket vatten.  
12 elo 20 jäseneltä: Mathullda
Har beställt baobabolja nu som ska verka bra på slapp och skadad hud. 
13 elo 20 jäseneltä: Mathullda
Hört att även massage med suggkoppar (Måttlig) kan hjälpa då man får bättre blodcirkulation och mer näring till hudcellerna.  
13 elo 20 jäseneltä: Gal_Rex
Intressant! Det ska jag kolla upp😊🙏🏽 
13 elo 20 jäseneltä: Mathullda
Känner igen det och har haft samma, men inte pga graviditet utan fetma. Huden har sträckts ut för att ge utrymme och kommer återgå med tiden och mig veterligen finns inget "botemedel". Är man inte alltför gammal (som jag 😊) så är huden fortfarande elastisk och anpassningsbar. I mitt fall gällde bara en sak: bygga muskler som en galning för att fylla ut huden, vilket snart blev min stora passion! (Inte att fylla ut huden, utan själva styrketräningen alltså! 🤪😆) Har fungerat ganska bra iaf 👍 
13 elo 20 jäseneltä: Joakim Z

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - Mathullda


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.