Päiväkirja - SlampBobPsykfall, 11 joulu 20

Jag har varit medlem här innan... Länge! Men skammen över viktuppgången tog över då det är så många här som vet vem jag är då jag varit väldigt aktiv.

Min viktresa är inte som andras. 2020 vägde jag 122 kg och fick nog. Efter år av jojobantande så lyckades jag tillslut på riktigt. 122 kg blev 100 kg och jag kände att jag hade sån underbar kontroll för första gången i mitt liv. 100 kg blev 90 kg och kroppen ville inte gå ner så fort längre och jag fick panik så 2011 började jag dra ner på allt fett och alla kolhydrater och hjärnan hamnade i svältläge. Detta gjorde att mitt tidigare störda ätbeteende utvecklades till bulimi. 90 kg blev 80 kg och jag kunde inte stå ut med mig själv. Jag vr för tjock, för ful. 80 kg blev 57 kg och 2014 höll anorexin och bulimin på att ta mitt liv. Jg fick hjälp och gick tillslut upp till 75. Kände mig för tjock men kroppen mådde bra och jag blev gravid med mitt första barn. Mellan graviditeten med honom 2016 och dotterns födelse 2019 blev det mycket upp och ner i vikt som är förståeligt. Efter att dottern föddes så gick jg ner rätt fort, började träna med min nya pojkvän och mådde så bra. Åt rätt och tränade 5-6 dagar i veckan och vägde 70 kg. Sen kom corona, flytt, arbetsträning och jag började gå upp. Från mars till maj gick jag upp 5 kg och drabbades tillslut av fibromyalgi som begränsade ll min rörelse. Detta ihop med ångesten av arbetsträningen (varit sjukskriven i 10 år) så kom bulimin tillbaka och då jag försökte att inte alltid spy så gick jg upp ordentligt i vikt. I tisdags vägde jag in mig på hela 82,6 kg vilket är helt absurt. Jag HR lltså gått upp 12,6 kg sen i mars?

Nu får vi hoppas att kroppen följer mig på resan trots träningsstopp av vården i all fall medan mina mediciner mot bulimin börjar verka.

Förlåt för långt inlägg

Näytä dieettikalenteri, 11 joulukuuta 2020:
285 kcal Rasva: 1,50g | Prot: 10,80g | Hh: 54,80g.   Aamiainen: ICA Laktosfri Lättmjölk , Monster Punch. lisää...

27 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Välkommen tillbaka! Oj vilken resa. Du har ju många erfarenheter i bagaget så du vet ju vad som funkar och inte funkar. Eftersom du har ätstörningar bakom dig så är det ju extra känsligt så du inte hamnar där igen. Nu vet jag inte vad med Corona som gjort att du gått upp men vad gäller träning så är det inget måste för viktnedgång även om det skyndar på processen. Det viktigaste är ju måendet under tiden och att försöka leva så normalt som möjligt. Det är ingen panik att gå ner snabbt. Låt det få ta sin tid och sätt inte ribban för högt. Det har tagit mig 1,5 år att gå ner 30 kg och jag äter tre huvudmål, två mellanmål och tränar knappt nåt. Dessutom äter jag nån chokladbit eller kaka per dag för att inte drabbas av stora cravings. Försök hitta kaloribalansen så det blir en livsstil istället för bantningskur. Då blir det heller inte så stora justeringar som behövs när du når ditt mål. Kämpa på så kommer det fixa sig men var observant så inte ätstörningen knackar dig på axeln igen. Lycka till du kommer fixa det här! 💪 
11 joulu 20 jäseneltä: astho
Ja, det ser verkligen upp och ner ut, jag hoppas att du kan komma till ett stabilt ställe där du framförallt mår bra och slipper ångesten. *support* <3 
11 joulu 20 jäseneltä: Shiroime
En släkting till mig har fibromyalgi och är heltidssjukskriven. Det hjälper henne massor att hålla på med yoga alldeles för tidigt på morgonen.  
11 joulu 20 jäseneltä: Shiroime
Tycker du är fantastisk, som berättar om allt som hänt, men även att du inte ger upp. Vi är många som finns här för att stötta dig. Tänk långsiktigt, ha inte för bråttom. Asthos metod tycker jag låter bra och jag har anammat den. Kämpa på! 
11 joulu 20 jäseneltä: killjoy_20
Vilken resa! Bra kämpat av dig ändå. Du är ju här och vill ha en förändring 💛 Har inga tips att ge då jag har dålig koll på fibromyalgi, utmattning har jag dock koll på men det verkar du själv också säga så inte mycket att säga där ☺️ Börja med att försöka älska dig själv oavsett hur du ser ut eller vad vågen säger. Det är inte samma sak som att inte åka på en hälsosam resa. Man åker ju inte till Kanarieöarna för att man avskyr sitt boende i Sverige, utan för att man vill ha lite förändring, typ sol, värme och bad som Sverige inte kan ge en i dec. Jag känner inte dig men är helt säker på att du är en fantastisk person som har två underbara barn som älskar dig mer än allt och som struntar fullständigt i vad den där vågen säger. Allt de vill ha är en glad mamma som orkar umgås med dem. ❤️ Låt det få ta tid, tänk på att varje beslut som tar dig i rätt riktning är ett bra beslut. Lägg inte så mkt tid o energi på det som varit. Blicka framåt. Lycka till!! 
11 joulu 20 jäseneltä: Lollans
Det är av livets motgångar som vi blir starka. Du fixade det innan, du kommer fixa det igen. Kör så det ryker!  
11 joulu 20 jäseneltä: sahlstrom83
Vikthets är förskräckligt. Jag har haft bulimi i min ungdom och nu har det gått över i ortorexi. Jag äter bara om jag har tränat och får alltid väldigt mycket skuldkänslor av att äta, oavsett hur lite och hur nyttigt. Jag har dessutom histaminintolerans och svåra problem med magen och matlusten.  
11 joulu 20 jäseneltä: Scitzo33
Jag hoppas att du får må bättre snart, att du får hjälp på rätt sätt. ❤️ 
11 joulu 20 jäseneltä: Scitzo33
Så starkt att berätta! Dessutom kommer du att fixa det igen, för denna gång är inte resan lika lång heller... Du börjar ju inte på 122 utan på betydligt lägre vikt. Tänker på dig och hoppas att du skall nå en punkt i livet där framgång inte är helt detsamma som att vågen står på vissa siffror... All styrka till dig! 💕 
11 joulu 20 jäseneltä: Victorzon
Åh så tufft känner med dig ❤️ hoppas du hittar en balans o inte är för hård mot dig själv 🙏 
11 joulu 20 jäseneltä: sm.li
Det är starkt att komma igen. Det är väl meningen att vi här kan få berätta både om sådant som är jobbigt och sådant som går bra. Jag tycker det är skönt att inte vara ensam med att kämpa med vikten. Du vet att det är möjligt att hå ner eftersom du har klarat det förut. Att du skriver här är väl ett tecken på att du kommit tillbaka och är på rätt spår. Håll i, jag vill gärna följa dig på din resa. 
29 joulu 20 jäseneltä: ~Nilla~

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - SlampBobPsykfall


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.