Päiväkirja - cnifk, 21 huhti 24

Miten muilla on toiminut keto dietti?
Hiilihydraatit pois, onko muille tullut ketodietillä nälkä/huono olo/ päänsärky jos myös jumppaa n. 1h päivässä?

Aloitan nyt itse ketoilun. Paino ei putoa enää millään, olen viimeiset 10 vuotta laihduttanut huonolla menestyksellä ja paino noussut viimeisien vuosien aikana 20 kiloa. suhde ruokaan ollut lapsesta asti huono. Välillä syön paljon ja välillä en juuri yhtään.

Näytä dieettikalenteri, 21 huhtikuuta 2024:
1391 kcal Rasva: 90,30g | Prot: 80,33g | Hh: 69,43g.   Aamiainen: Ptvlabs Gain Soup Rich Vanilla. Lounas: Avokado, Kotimaista Kevytmajoneesi, Pirkka Tomaatti, Kurkku, Salaatti, Rainbow Cheddar, Kotimaista Naudan Jauheliha 17%. Päivällinen: Valio Maustettu Rahka Makea Mansikka. Välipalat/Muut: Fazer Tumma Suklaa 70%. lisää...
2588 kcal Harjoitus: Kuntosali (Gym) - 40 minuuttia, Lepo - 15 tuntia ja 20 minuuttia, Nukkuminen - 8 tuntia. lisää...

6 Kannattajaa    Kannatus   

1 - 20 (27)
Kommentit 
osta elektrolyyttijuomaa niin ei tule päänsärkyä 
21 huhti 24 jäseneltä: s_viuh
Keto, tai mikä tahansa trendidieetti, toimii, jos on valmis noudattaamaan sitä lopun elämän. Sehän taas ei sitten ole sydämelle, verisuonille tai suolistolle hyväksi. Parempi olisi vain sitkeästi opetella uudet elämäntavat, eikä kikkailla hetkellisiä ruokavalioita. Lähipiirissäni on useampi entinen ketoilija. Kaikilla samaa ongelmaa väsymyksen sekä myös suolisto-ongelmien ja ummetuksen kanssa.  
21 huhti 24 jäseneltä: Papulover
Olen ollut karppaaja (aika pitkälti sama kuin ketoilija) useita vuosia sitten. Paino putosi, olo oli hyvä ja treenit sujui. Sitten kuitenkin jossain vaiheessa, vuosien aikana tuli tilanteita, joissa hiilareita tuli syötyä ja todettua, että onpas niitä kropalla ollut ikävä 😛 Aivan kuten Papulower totesi, jos meinaat jatkaa hautaan saakka niin varmasti toimii. Mutta aina kun jotain rajoitetaan "muuten vaan" eli ei esim viljoja kelian tai muun terveyssyyn takia niin se on jollain tavalla kieltäytymistä ja keinotekoista. Mulla paino putos about 70-63 kg tuolla ja kuten sanoin, ajattelin että näin haluan syödä ikuisesti. No enpä halunnut vaan hiilarit hiipi takaisin vuosien jäljeen ja aikana. Ei vaan loputtomiin kyennyt vaikka paljon hyvääkin siitä jäänyt, tänäänkin söin vain tofua ja parsa-kukkakaalia perunat jätin muille. Karppauksesta jäi myös se, että rasvaa käytän ja syön rohkeasti, en todellakaan koske mihinkään kevyttuotteisiin tai " pelkää" rasvaa. Mutta vaikka olen saanut painoa laskettua useita kertoja 7-12 kg (aina pyörinyt 75-62 kg välillä) sekä Painonvartijoiden ohjeilla, karppaamisella, vegaaniksi ryhtymällä, urheilemalla itseni ylirasitystilaan ja syömällä liian vähän niin vasta nyt 45+ ikäisenä olen sillä tiellä, että syön ihan kaikkea kohtuudella ja TÄMÄ on sellainen tasapaino, jota oikeasti voin sanoa jatkavani lopun ikäni. Ja paino pudonnut 3kk aikana n. 10 kg ilman mitään ruoka-ainerajoituksia. Ketoilu on varmasti jees urheilunkin kanssa, itsekin juoksin mararonin tuolloin ja päänsärkyä mulla ei muulloinkaan oo niin en osaa yhdistää tuohon. Mutta sanoisin, että kuuntele kroppaasi ja nauti syömisestä😋 Jos tuntuu, että joudut kieltäytymään jostain vain sen takia että ei sovi ruokavalioon vaikka mieli tekisi niin suosittelen miettimään asiaa laajemmin ja pidemmällä aikavälillä vuosien ja vuosikymnenten päähän. Tsempit! 
21 huhti 24 jäseneltä: Sera62kg
Kiitos vinkistä elektrolyyttijuomaan! Pitää kokeilla. Ja kiitos myös vastauksesta ja kokemuksista ketoiluun. Luin jostain ketoilun olevan "terveellistä" vain noin. 2kk ajan. Olet oikeassa myös uusista elämäntavoista, joka on tässä projektissa kaikista vaikeinta. Voi nimittäin käydä taas helposti niin, että lihoo kaiken takaisin minkä on ketoilulla laihtunut. Ketoilussa myös tuo väsymys arveluttaa, kun on ollut jo uupumusta muutenkin. 
21 huhti 24 jäseneltä: cnifk
Kiitos kommentista myös Sera62kg. Tosi paljon kyllä kuulee kommenttia että ketoilulla paino oikeasti putoaa. Mutta juuri tuo että jääkö paino ikinä siihen samaan jos lopettaa ketoilun ja alkaa taas maltillisesti syömään hiilaria ja muutenkin elää "normaalisti". Elämästä kuuluu nauttia ja myös herkutella välillä, mutta olo olisi varmasti parempi arkenakin niin henkisesti kuin fyysisestikin kevyempänä😊 Jos tämä ketoilu olisi nyt lähtö terveellisempään elämään josta voisi jatkaa uusilla terveellisimmillä elämäntavoilla. 
21 huhti 24 jäseneltä: cnifk
Mulla putosi paino 8 viikon ketodieetillä 8 kiloa. Ei ollut todellakaan nälkä, vaan piti syödä kellon mukaan väkisin. Ei kertakaikkiaan tehnyt mieli mitään ekaa kertaa elämässäni 😅 Todella outo tilanne siis. Alussa oli vähän päänsärkyä ja heikotusta, mutta kun ohjeen mukaan tyhjensin glykogeenivarastot reippaalla liikunnalla kertarykäisyllä (hiit-tyyppisiä juoksuspurtteja ylämäkeen), olo oli parin päivän jälkeen ihan hyvä, kun elimistö oli päässyt ketoosiin. Jaksoin hyvin liikkua ja treenata. Vatsa ei sitten toiminut millään, vaikka joka ateriaan kuului reilusti vihreitä kasviksia. Toisena miinuksena sitten se dieetin loppu: Itsellä oli ajatuksena että kun tavoitepaino on saavutettu, lisään hitaasti hiilareita ruokavalioon. No eihän se niin mennyt vaan elimistö vaati ne hiilarit todellakin takaisin ja keräsin muutamassa kuukaudessa kaikki pudotetut kilot korkojen kera takaisin 😬 Oli siis aivan hillitön nälkä koko ajan ja kamalia mielitekoja, joita en hyvistä aikomuksista huolimatta onnistunut selättämään. Tässä välissä aloin syödä vegaanisesti (ehkä potku vegaaniseen ruokavalioon oli ketodieetin yliannos eläintuotteita 😅) ja olen kaloreita laskemalla onnistunut pudottamaan hallitusti painoa😊 
21 huhti 24 jäseneltä: MiMöMu
Kiitos kommentistasi MiMöMu! niin se tuo ketoilu taitaa pudottaa tehokkaasti painoa, mutta kilot tulevat heti takaisin kun siirtyy syömään "normaalisti". Mielenkiinnosta kysyn, että söitkö siis ketoilun jälkeen arkisinkin herkkuja kun kilot tulivat heti takaisin, vai herkuttelitko vain viikonloppuisin/1pv viikossa? Mieliteot ja nälkä on kyllä pahinta, jossa varmaan itsekin epäonnistun ketoilun jälkeen (jos edes pystyn olemaan ketodietillä kuukauttakaan). 
21 huhti 24 jäseneltä: cnifk
Jos kärsit insuliiniresistenssistä ja/tai metabolisesta oireyhtymästä on ketoilu hyväksi. Ja paino kyllä tippuu. Mutta se ei ole dieetti vaan elämäntapa. Vähintään vähähiilarinen ruokavalio pidettävä siitäkin eteenpäin. Yletön sokerin käyttö aiheuttaa riippuvuutta, lihottaa ja saattaa jälleen kehon takaisin epätasapainoon. Olen tämän nyt testannut useamman kerran ja tällä kertaa pysyn vähähiilarisena 💪 
21 huhti 24 jäseneltä: Diva Condio
Ja lisäyksenä vielä että liikun tunnin päivittäin ja juon elektrolyyttejä. Energiaa on riittänyt, ei ole ollut päänsärkyä eikä ummetusta ja nukun todella hyvin. 
21 huhti 24 jäseneltä: Diva Condio
Vhh ehdottomasti jatkuu keton jälkeen. Hilarity ruokkii näläntunnetta. Ketolla ja vhh:lla ei nälkä tule, jos riittävästi laadukkaita rasvoja. 
21 huhti 24 jäseneltä: S.Salli
Kiitos paljon vastauksista! Toivotaan, että jo nyt viikon jälkeen alkaisi tulla edes jotain tuloksia. Jos ketoilu toimii, ketoilun jälkeen aion jatkaa varmasti vähähiilihydraattista ruokavaliota, esim arkisin ei hiilihydraatteja ja viikonloppuna voi syödä jotain hyvää ruokaa joka sisältää hiilaria. Elektrolyyttejä pitää ehdottomasti siis hommata! 
21 huhti 24 jäseneltä: cnifk
En edes syönyt mitään herkkuja ylettömästi, vaan tosi paljon ruokaa, leipää ym. mitä ikinä kaapeista löytyi. 2 kiloa nousi paino jo viikossa ihan kun lihasten glykogeenivarastot täyttyivät. Loput tuli sitten sen puolen vuoden aikana minkä se jatkuva nälkä kesti. Ja aloitin kyllä ketoilun jälkeen vhh.n, mutta se vasta pistikin elimistön sekaisin ja jaksamisen koetukselle. Tuli päänsärkyä ym, kun elimistö ei ymmärtänyt rajoitettua määrää hiilareita, eikä osannut olla siinä ketoosin rajamailla. Ei siis sopinut mulle yhtään. Ja ihan siis ammattilaisten ohjauksessa oli sekä tuo ketodieetti että siihen päälle vhh, eli ei siitäkään ollut epäonnistuminen kiinni. Nyt tuntuu tosi hyvältä tämä kalorilaskenta, kun kaikkea saa syödä, kunhan pysyy kaloreissa. Yksittäisten päivien herkuttelukaan ei haittaa kunhan merkkaa kaiken tänne ja näkee että viikkotasolla pysyy kaloreissa. Olen jo kilon päässä tavoitepainosta ja uskon että tästä siirtyminen ylläpitokaloreille sujuu vallan mutkattomasti 😊 
22 huhti 24 jäseneltä: MiMöMu
6v sitten ketoilin hyvinkin tiukasti, paino tippui 6kk aikana 70->57kg, tippui myös hiukset ja kuukautiset meni totaalisen sekaisin. Ketoilun loputtua kilot pysyivät aika kauan poissa ja vaikka paino vähän nousi, kehonkoostumus oli täysin erilainen. Mulla on ollut vaikea vatsa ja selvästi keto/vhh sopii mulle tosi hyvin. Olen vatsan takia ollut ehkä enempi vhh nyt maaliskuusta. Makeanhimo on hävinnyt, en jatkuvasti mussuta jotakin, ei turvota ja ihossa jo krooniseksi muodostunut hiivatulehdus on selvästi rauhoittunut. Paino on tippunut n.2.5kg, senttejä lähtenyt lähes 20, lähinnä juuri vatsan ja navan mitasta. Liikun kohtalaisen paljon. Jaksaminen ja unenlaatu on ilman turhia hiilareita parempaa ja se varsinkin kannustaa kun vatsa voi hyvin. En syö pastaa, leipää, viljoja, sokeria. Kasviksia syön, uunijuureksia myöskin mutta niistä valitsen vähemmän perunaa/ bataattia. Nyt jos poikkean huomaan että vatsa tulee kipeäksi, tästä syystä pyrin tekemään valintoja itseni hyväksi. Pari kertaa kylässä olen syönyt pienen kahvileivän/ kakun palan ja yhtenä lauantaina muutaman irtokarkin. Jännä huomata miten pieni määrä riittää ja kun tein oikeastaan totaalisen stopin herkuttelulle, sitä ei näin muutaman viikon jälkeen enää kaipaa. 
22 huhti 24 jäseneltä: HeiDå
Kiitos vastauksesta MiMöMu. Okei, kuullostaa kyllä pahalta. Onneksi olet jo päässyt melkein tavoitepainoosi vaikkakin eri tavalla. Toivottavasti itsellä ei menisi kroppa kokonaan sekaisin takaisin hh palatessa, sillä itselle on varmasti henkisesti kaikista pahinta tuo takaisin lihoaminen. Ja kiitos vastauksesta myös HeiDå. Ketodietti on näköjään aika tehokas mitä monet ovat kertoneet, mutta nuo sivuoireet kuullostavat kyllä pahoilta esim hiusten lähtö. Kokemuksesi ketoilusta on kuitenkin aika positiivinen, toivottavasti minullekin olisi😊 
22 huhti 24 jäseneltä: cnifk
Kuten vastauksista huomaat, toisille ketoilu ja vhh sopii, toisille ei. Mut vaan säikäytti se kuinka täydellisesti elimistönsä voi saada sekaisin ihan pelkällä ruokavaliokokeilulla 😬 Mutta eihän sitä omalta kohdaltaan kukaan tiedä ennenkuin kokeilee ja aina voi palata tänne sitten kiltisti laskemaan kaloreita, mikäli tuo ei olekaan oma juttu 😊 Kun katsoin tuota sun journalia, sulla on kuitenkin tasaisesti paino pudonnut näin kaloreita laskemallakin. Mun paino on pudonnut keskimäärin 200-500 grammaa viikossa, jolloin pysyy pääkin mukana. Oikotietä onneen ei oikeastaan ole ja useimmiten paras tulos syntyy hitaasti. 
22 huhti 24 jäseneltä: MiMöMu
Näin se on yksilöllistä. Ja vielä sellainen huomio, että ketoilu ei ole mitään yletöntä rasvalla ja protskulla mässäilyä. Eli järki, kasvikset ja marjat kannattaa pitää mukana. Ja kun tavoite on laihtuminen, joutuu ikävä kyllä edelleen vaan laskemaan niitä kaloreitakin. 
22 huhti 24 jäseneltä: Diva Condio
PS.juon tuota puhdistamon elektrolyyttijuomaa ihan muutenkin,hyvä limsan/energiajuoman korvike,superhyvän makuisia vaihtoehtoja,suunniteltu ketogeeniseen ruokavalioon  
22 huhti 24 jäseneltä: s_viuh
Kiitos vinkistä, pitää itsekin ostaa tuota puhdistamon jauhetta! Ja jep, yksilöllistä on ja ei voi tietää miten oma kroppa reagoi. Onkohan ketoilussa jotain "vaaraa" jos syö reilusti alle kulutuksen? itsellä pysyy kalorit yleensä aina alle 2000kcal/pv. Olen nyt sen verran ketoillut että syön yleensä aina salaatin jossa on avokadoa jne, vähän kevytmajoneesia ja sitten lihaa lisänä. Ainoa miinus on sosiaalinen paine ja sorruin töissä taas kahviherkkuun kun en uskalla/kehtaa sanoa olevani dietillä. Tämä varmasti aiheuttaa sen ettei elimistö edes pääse ketoositilaan..... Ja painoni on noussut taas 96kg, en ole vain kehdannut merkata sitä tuonne kalenteriin ettei tule paha mieli..... 
22 huhti 24 jäseneltä: cnifk
Niin kohtuudessa eläinrasvat ketoilussa eli ei pelkkää pekonia ja kananmunia,muuten saat veritulpan 🤔 Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla laihtuu kuulema kanssa kivasti Itse pyrin pääsääntöisesti rajoittamaan reilusti kaloreita,ideaali olisi vlcd dieetti eli Max 800kcal/vrk normaalilla ruoalla,kasvispainotteinen ja itse juon runsaasti proteiinia jauheesta tehdystä juomasta,ettei lihakset katoa Tuttava laihdutti vlcd dieetillä(proteiinipainotteinen) n.20kg/4kk 😁  
22 huhti 24 jäseneltä: s_viuh
Ei ole vaaraa jos ei aina pääse täysiin kaloreihin. Pääasia ette ole nälkä. Itse syön 2 ateriaa päivässä ja en useinkaan yllä kaloreihin ja toisinaan menee vähän yli. Pääasia että keskiarvo on kohillaan. Syön ravintorikasta ruokaa ja pieniä annoskokoja koska vatsa täyttyy nopeemmin kunnon ruualla kuin mitä hötöllä. 
22 huhti 24 jäseneltä: Diva Condio

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - cnifk


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.