Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
4 annosta
Ateriatyyppi:
Alkupalat
Pääruoat
Lisukkeet
Lounas
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: sararay

Eggplant Pizza

You won't miss the crust in this tasty low carb pizza.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Slice eggplant to about 1/4" thickness. Sprinkle both sides with salt and let sit and drain in a colander for 20 minutes to reduce bitterness.
  2. Mix herbs and spices in with the tomato sauce (unsweetened). Shred cheese.
  3. Drizzle olive oil on a baking sheet. Place eggplant slices on the baking sheet, they can be touching. Spread a small amount of tomato sauce on each slice.
  4. Add any of your other favorite pizza toppings. Sprinkle cheese on top.
  5. Bake at 350 °F (175 °C) until edges or cheese are slightly brown. About 20 minutes.
972 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
This is similar to a recipe I have where you slice the eggplant, dip it in egg whites and sprinkle bread crumbs on either side and roast it in the oven on a baking sheet before topping with sauce and cheese. This helps the eggplant have a nicer texture; awesome pizza hack though!
user vote
01 maalis 22 jäseneltä: kylier1
I added a little sweetener to my sauce and they were well liked both myself and spouse. Found they tasted even better cooled a bit.
user vote
20 tammi 15 jäseneltä: nantrich
I think this is a great recipe. I wish the recipe would have said to RINSE the eggplant before putting it on the baking sheet. I patted it dry and removed some of the salt but it should be rinsed as my first attempt was waaaaaayyyyy to salty! I will make this again and it was good in spite of the little mishap. I used fresh garlic, onion and tomato and it was tasty. I'm sure next time it will be great.
user vote
07 marras 13 jäseneltä: Mission Bell
Wow, these are great!! Thanks for sharing!
user vote
08 syys 11 jäseneltä: JuicyJuice
This was great! I love eggplant and I love pizza! The only change I made was, i used garlic salt instead of regular salt, it added a nice garlic flavor I love!
user vote
23 heinä 11 jäseneltä: chucklev
Great my husband made "sandwiches" out of them but being on WW I enjoyed them and only 5pts each! Yummy!! and satisfying.
user vote
16 kesä 11 jäseneltä: Lisa0127
Tried this tonight, and it was ok... There are a few things I'll change next time we have this. I think I made my slices to thick. I also think that I didn't let it sit in the colander for long enough. I'll take the peel off next time, and try baking it for 10 minutes then taking it out to put the toppings on and putting it back in for the rest of the time. It was a little too slimy.
user vote
13 huhti 11 jäseneltä: hollypop2001
We love it: eat the whole dish just the 2 of us!! I added some chiliflakes in the tomato-sauce and 2 finely chopped anchovis. It added a lot of richness to the sauce (you don't taste the fish at all) and sprinkled the cheese with some pine-nuts. Absolutely fab.
user vote
15 heinä 10 jäseneltä: ChocAddict
I was skeptical, but it tasted great! My four-year-old, who has celiac disease, loved the idea of pizza. He gobbled it right up.
user vote
09 joulu 09 jäseneltä: ChrisE
I have made this in the past (and love it!!!) I used diced fire roasted tomatoes instead of sauce. To save on calories I used an olive oil spray and spray it directly on the eggplant slices instead of the pan, then they don't absorb any extra oil. The juice from the tomatoes keeps the eggplant plenty moist. It's good with parmesan too - just omit any extra salt.
user vote
09 tammi 09 jäseneltä: katysmommy161113
1 - 10 (18) Seuraava

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Alkupalat Pääruoat Lisukkeet Lounas

Uusimmat reseptit

jäseneltä: py85nzrpyg
Maailman helpoin ja maistuvin pastapelti.
jäseneltä: Mirkelo
Niin herkullinen ja syytön jälkiruoka tai välipalaksi.
jäseneltä: ropposka
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
jäseneltä: ElRous
Pehmeä, herkullinen ja hieman makea jälkiruoka.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

199 kaloria yhdessä Eggplant Pizza annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 61% rasva, 23% hh, 16% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
834 kJ
10%
199 kcal
Rasvaa
14,11g
20%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
5,406g
27%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
6,958g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
1,083g
Hiilihydraatit
12,22g
5%
Sokereita
5,55g
6%
Kuitua
5,4g
Proteiinia
8,19g
16%
Suola
1,63g
27%
Kolesterolia
25mg
Kalium
496mg
25%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
GDA:sta*
(199 cal)
10% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (23%)
 
Rasvaa (61%)
 
Proteiinia (16%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.