Ateriatyyppi:
Välipalat
Aamiainen
Arvostelu:
FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
|
jäseneltä: slease
Hard Boiled Eggs
Best way to cook hard boiled eggs ever.
Ainesosat
Ohjeet
- Place eggs in a saucepan that they just fit into. Vary the number of eggs and size of pan as needed.
- Fill pan with water to just cover eggs. Add salt and set pan on burner over medium high heat.
- When water starts to boil turn burner off and place lid tightly on pan. Leave pan on warm burner for 20 minutes.
- After 20 minutes run cold water in pan to help eggs cool. Once cool put in refrigerator.
- Note: recipe from "500 More Low Carb Recipes" by Dana Carpender.
544 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
|
Arvostelut
It's how I boil eggs too, but I only leave them in the hot water for 18 minutes and I remove the pan from the hot surface...no darkening of the yolks and they are fully cooked.
01 loka 12 jäseneltä: branychick
|
|
The shells were super easy to peel. I poked a tiny hole at one end of each egg prior to cooking. Love this recipe!
31 maalis 12 jäseneltä: lisaissasa
|
One thing I find so I don't have to put a hole in the eggs is this: If I let the eggs come to room temp before placing them in the water, they don't crack.
08 huhti 11 jäseneltä: weirdangel
|
I place my eggs into a pan filled w/COLD tap water, bring to a roiling boil, turn off the burner, cover pan and let sit for 15 min., I then run them under cold tap water briefly, then refrigerate. Works every time!
09 marras 10 jäseneltä: darlingdeb
|
That is the way I do it. The cold water is important because it keeps the eggs from over-cooking.
28 heinä 10 jäseneltä: jmstrange
|
2pts
15 touko 10 jäseneltä: Susie-Q
|
I raise chickens so I've always got fresh eggs. When I boil them I put a small crack in each one by gently tapping on the counter. I always put 3 tablespoons of sea salt in mine and bring to a boil for 10 minutes then drain and then run cold water on them. They come out perfect (for me anyway) each time.
20 helmi 10 jäseneltä: Shantamar
|
Martha Stewart says the correct name is Hard Cooked Eggs. Boiling is the cooking process. Also, she recommended making a small hole [nail size] in the top of each egg before setting the eggs into the cold water. After eggs are in pot, bring water to boil without covering pot. After water comes to a boil, cover pot with a lid and let set 10-12 minutes . Quickly remove pot from burner and decant hot water. Fill pot with cold water, decant. repeat a few times. Put eggs in a ice bath bowl to cool down eggs (about 5 minutes). Eggs are ready to peel or put unpeeled into refrigerator to store.
03 marras 09 jäseneltä: a44magmn
|
If you put just a dash of vinegar (any kind) in the water any eggs that crack will not leak.
08 kesä 09 jäseneltä: S-lady
|
|
|
|
|
Arvostele tämä resepti
Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Etsi lisää reseptejä
|
Suodata ateriatyypin mukaan
Välipalat
Aamiainen
Uusimmat reseptit
Tämä helppo ja herkullinen ruokalaji, joka valmistuu vain 25 minuutissa.
|
Niin juustomainen ja herkullinen.
|
Niin herkullinen ja syytön jälkiruoka tai välipalaksi.
|
Herkullinen, helppo ja hieman makea jälkiruoka.
|
|
Lähetä resepti
Yhteenveto ravinnosta:
|
|
74 kaloria yhdessä Hard Boiled Eggs annoksessa.
|
|
Kalorien jakautuminen: 63% rasva, 2% hh, 35% prot. |
|
Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
Energiaa
308 kJ
4%
74 kcal
Rasvaa
4,97g
7%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
1,55g
8%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
1,905g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
0,682g
Hiilihydraatit
0,38g
0%
Sokereita
0,38g
0%
Kuitua
0g
Proteiinia
6,29g
13%
Suola
4,54g
76%
Kolesterolia
212mg
Kalium
67mg
3%
Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (2%)
Rasvaa (63%)
Proteiinia (35%)
|
|
*Perustuu 2000 kalorin GDA:han
|