Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
12 annosta
Kypsennysaika:
10 min
Ateriatyyppi:
Välipalat
Aamiainen
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: slease

Hard Boiled Eggs

Best way to cook hard boiled eggs ever.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Place eggs in a saucepan that they just fit into. Vary the number of eggs and size of pan as needed.
  2. Fill pan with water to just cover eggs. Add salt and set pan on burner over medium high heat.
  3. When water starts to boil turn burner off and place lid tightly on pan. Leave pan on warm burner for 20 minutes.
  4. After 20 minutes run cold water in pan to help eggs cool. Once cool put in refrigerator.
  5. Note: recipe from "500 More Low Carb Recipes" by Dana Carpender.
544 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
It's how I boil eggs too, but I only leave them in the hot water for 18 minutes and I remove the pan from the hot surface...no darkening of the yolks and they are fully cooked.
user vote
01 loka 12 jäseneltä: branychick
bon appetite !!!
user vote
04 heinä 12 jäseneltä: say no to fats
The shells were super easy to peel. I poked a tiny hole at one end of each egg prior to cooking. Love this recipe!
user vote
31 maalis 12 jäseneltä: lisaissasa
One thing I find so I don't have to put a hole in the eggs is this: If I let the eggs come to room temp before placing them in the water, they don't crack.
user vote
08 huhti 11 jäseneltä: weirdangel
I place my eggs into a pan filled w/COLD tap water, bring to a roiling boil, turn off the burner, cover pan and let sit for 15 min., I then run them under cold tap water briefly, then refrigerate. Works every time!
user vote
09 marras 10 jäseneltä: darlingdeb
That is the way I do it. The cold water is important because it keeps the eggs from over-cooking.
user vote
28 heinä 10 jäseneltä: jmstrange
2pts
user vote
15 touko 10 jäseneltä: Susie-Q
I raise chickens so I've always got fresh eggs. When I boil them I put a small crack in each one by gently tapping on the counter. I always put 3 tablespoons of sea salt in mine and bring to a boil for 10 minutes then drain and then run cold water on them. They come out perfect (for me anyway) each time.
user vote
20 helmi 10 jäseneltä: Shantamar
Martha Stewart says the correct name is Hard Cooked Eggs. Boiling is the cooking process. Also, she recommended making a small hole [nail size] in the top of each egg before setting the eggs into the cold water. After eggs are in pot, bring water to boil without covering pot. After water comes to a boil, cover pot with a lid and let set 10-12 minutes . Quickly remove pot from burner and decant hot water. Fill pot with cold water, decant. repeat a few times. Put eggs in a ice bath bowl to cool down eggs (about 5 minutes). Eggs are ready to peel or put unpeeled into refrigerator to store.
user vote
03 marras 09 jäseneltä: a44magmn
If you put just a dash of vinegar (any kind) in the water any eggs that crack will not leak.
user vote
08 kesä 09 jäseneltä: S-lady
1 - 10 (17) Seuraava

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Välipalat Aamiainen

Uusimmat reseptit

jäseneltä: vnsaah
Tämä helppo ja herkullinen ruokalaji, joka valmistuu vain 25 minuutissa.
jäseneltä: Mirkelo
Niin juustomainen ja herkullinen.
jäseneltä: Mirkelo
Niin herkullinen ja syytön jälkiruoka tai välipalaksi.
jäseneltä: Mirkelo
Herkullinen, helppo ja hieman makea jälkiruoka.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

74 kaloria yhdessä Hard Boiled Eggs annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 63% rasva, 2% hh, 35% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
308 kJ
4%
74 kcal
Rasvaa
4,97g
7%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
1,55g
8%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
1,905g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
0,682g
Hiilihydraatit
0,38g
0%
Sokereita
0,38g
0%
Kuitua
0g
Proteiinia
6,29g
13%
Suola
4,54g
76%
Kolesterolia
212mg
Kalium
67mg
3%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
GDA:sta*
(74 cal)
4% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (2%)
 
Rasvaa (63%)
 
Proteiinia (35%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.