Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
5 annosta
Valmisteluiden vaatima aika:
10 min
Kypsennysaika:
35 min
Ateriatyyppi:
Alkupalat
Pääruoat
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: 330poundwoman

Cheesy Eggplant Parmesan

Eggplant covered in a zesty tomato sauce and smothered in mozzarella cheese.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Pre-heat oven to 375° F (190° C). Spray baking sheet with non-stick spray, set to side.
  2. Cut ends off of eggplant and cut into round slices approx 1/4" thick, set to side.
  3. Pour 1/4 cup whole wheat flour into bowl. Pour 1/2 of egg beaters into a separate bowl. Pour 1 cup of crumbs into a separate bowl.
  4. Cover one eggplant slice with flour, then dip in egg, shake off excess egg mixture, dip eggplant into crumbs and cover well. Place covered eggplant on baking sheet.
  5. Repeat until all eggplant covered. Spray eggplant with non-stick spray.
  6. Bake eggplant for 15 minutes, remove from oven, flip eggplant over, spray with non-stick spray and bake an additional 15 minutes.
  7. Meanwhile, pour one cup canned crushed tomato into bowl, add a tablespoon of Italian seasoning, a teaspoon of garlic powder, dash of salt, dash of pepper and mix well. Warm mixture in microwave for 3 minutes on medium heat, stir well.
  8. Once eggplant is completely cooked, remove from oven, add a spoon of tomato sauce over eggplant and top with mozzarella cheese. Bake an additional 5 minutes until cheese is melted.
284 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
I used regular bread crumbs and added salt, cracked pepper, grated parmesan, and garlic powder. I would have prefered it with spaghetti or marinara sauce, but it was pretty yummy as is. I think I am going to chop up the leftovers and add it to some pasta.
user vote
13 elo 12 jäseneltä: Shadowthorn
Yummy!
user vote
28 maalis 12 jäseneltä: kata_go
I didn't add the cheese or tomato because I simply wanted eggplant, and I kind of found the recipe a little bland. So, I recommend using seasoning such as a pinch of salt in the egg beaters. Then red pepper flakes and black pepper in the panko bread crumbs. And then creating a rub to put on the eggplant before you cook it. After I did that it wasn't bland at all. YUM YUM!
user vote
30 maalis 10 jäseneltä: findingfitnessforever

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Alkupalat Pääruoat

Uusimmat reseptit

jäseneltä: Mirkelo
Niin juustomainen ja herkullinen.
jäseneltä: ropposka
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
jäseneltä: py85nzrpyg
Maailman helpoin ja maistuvin pastapelti.
jäseneltä: Mirkelo
Terveellistä, maukasta ja vähähiilihydraattista.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

192 kaloria yhdessä Cheesy Eggplant Parmesan annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 17% rasva, 55% hh, 27% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
804 kJ
10%
192 kcal
Rasvaa
3,81g
5%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
2,038g
10%
Transrasvaa
0g
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
0,018g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
0,086g
Hiilihydraatit
27,47g
11%
Sokereita
5,11g
6%
Kuitua
6,6g
Proteiinia
13,6g
27%
Suola
1,04g
17%
Kolesterolia
12mg
Kalium
258mg
13%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
GDA:sta*
(192 cal)
10% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (56%)
 
Rasvaa (17%)
 
Proteiinia (27%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.