Valmisteluiden vaatima aika: 10 min
Kypsennysaika: 35 min
Ateriatyyppi:
Alkupalat
Pääruoat
Arvostelu:
FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
|
Eggplant covered in a zesty tomato sauce and smothered in mozzarella cheese.
Ainesosat
Ohjeet
- Pre-heat oven to 375° F (190° C). Spray baking sheet with non-stick spray, set to side.
- Cut ends off of eggplant and cut into round slices approx 1/4" thick, set to side.
- Pour 1/4 cup whole wheat flour into bowl. Pour 1/2 of egg beaters into a separate bowl. Pour 1 cup of crumbs into a separate bowl.
- Cover one eggplant slice with flour, then dip in egg, shake off excess egg mixture, dip eggplant into crumbs and cover well. Place covered eggplant on baking sheet.
- Repeat until all eggplant covered. Spray eggplant with non-stick spray.
- Bake eggplant for 15 minutes, remove from oven, flip eggplant over, spray with non-stick spray and bake an additional 15 minutes.
- Meanwhile, pour one cup canned crushed tomato into bowl, add a tablespoon of Italian seasoning, a teaspoon of garlic powder, dash of salt, dash of pepper and mix well. Warm mixture in microwave for 3 minutes on medium heat, stir well.
- Once eggplant is completely cooked, remove from oven, add a spoon of tomato sauce over eggplant and top with mozzarella cheese. Bake an additional 5 minutes until cheese is melted.
284 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
|
Arvostelut
I used regular bread crumbs and added salt, cracked pepper, grated parmesan, and garlic powder. I would have prefered it with spaghetti or marinara sauce, but it was pretty yummy as is. I think I am going to chop up the leftovers and add it to some pasta.
13 elo 12 jäseneltä: Shadowthorn
|
Yummy!
28 maalis 12 jäseneltä: kata_go
|
I didn't add the cheese or tomato because I simply wanted eggplant, and I kind of found the recipe a little bland. So, I recommend using seasoning such as a pinch of salt in the egg beaters. Then red pepper flakes and black pepper in the panko bread crumbs. And then creating a rub to put on the eggplant before you cook it. After I did that it wasn't bland at all. YUM YUM!
30 maalis 10 jäseneltä: findingfitnessforever
|
|
|
|
|
Arvostele tämä resepti
Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Etsi lisää reseptejä
|
Suodata ateriatyypin mukaan
Alkupalat
Pääruoat
Uusimmat reseptit
Niin juustomainen ja herkullinen.
|
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
|
Maailman helpoin ja maistuvin pastapelti.
|
Terveellistä, maukasta ja vähähiilihydraattista.
|
|
Lähetä resepti
Yhteenveto ravinnosta:
|
|
192 kaloria yhdessä Cheesy Eggplant Parmesan annoksessa.
|
|
Kalorien jakautuminen: 17% rasva, 55% hh, 27% prot. |
|
Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
Energiaa
804 kJ
10%
192 kcal
Rasvaa
3,81g
5%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
2,038g
10%
Transrasvaa
0g
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
0,018g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
0,086g
Hiilihydraatit
27,47g
11%
Sokereita
5,11g
6%
Kuitua
6,6g
Proteiinia
13,6g
27%
Suola
1,04g
17%
Kolesterolia
12mg
Kalium
258mg
13%
Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (56%)
Rasvaa (17%)
Proteiinia (27%)
|
|
*Perustuu 2000 kalorin GDA:han
|