Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
4 annosta
Valmisteluiden vaatima aika:
10 min
Kypsennysaika:
30 min
Ateriatyyppi:
Pääruoat
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: mossum

Bourbon Glazed Pork Chops

Delicious pork chops, with mashed or sautéed potatoes and garlic green beans.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Melt butter in sauté pan over medium-high heat.
  2. Add onions. Sauté one minute, then cover and reduce heat to medium-low. Simmer 10 minutes, stir onions, scraping bits from bottom of pan. Continue cooking onions, uncovered, until they become caramelized.
  3. Add bourbon. Cook 2-3 minute or until almost all liquid is evaporated. Transfer onions to a bowl. Stir in pecans and sage. Sprinkle with salt and pepper. Toss, cover and keep warm.
  4. Season chops with salt and pepper. Wipe out sauté pan with a paper towel.
  5. Add oil to pan. Add chops to pan. Turn burner to medium heat. Cook chops until browned, about 5 minutes.
  6. Flip chops, cover pan, reduce heat to low and cook another 7-10 minutes. (If you are the type to check, the internal temp of the chop should be 155 °C.) Plate chops, tent with foil, let rest 5 minutes. When ready to serve, top each chop with a heap of the onion-pecan mixture.
  7. Note: if you don't have bourbon, you can substitute brandy.
  8. Note that the calorie values change dramatically depending on the size pork chops you use. Also, if you use thinner ones, don't cook the meat quite so long.
271 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
My onions didn't really caramelize, they just burned. And there wasn't enough bourbon to make them taste like bourbon so I added more. If I did make it again I'd use plain old pork chops not the belly strips that I bought- they had too much flavour.
user vote
06 syys 14 jäseneltä: Carolinebee999
10 points 1 pork chop. No pecans, 8 points. No bourbon and pecans, 7 points. Add rice or potato for 4 points = 12 points with free veggies.
user vote
10 loka 11 jäseneltä: LindaJayne
Yum! This is really the best way to cook a juicy moist pork chop. Next time I might scale back on the sage, a little goes a long way in terms of flavor. It overpowered the carmelized onions a bit instead of complementing them. Great recipe, will definitely make this again.
user vote
11 heinä 10 jäseneltä: kimcurtiss

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Pääruoat

Uusimmat reseptit

jäseneltä: ropposka
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
jäseneltä: ainorii506
Herkullinen resepti aamiaiseksi tai jokapäiväiseen herkkuun.
jäseneltä: Mirkelo
Niin juustomainen ja herkullinen.
jäseneltä: Mirkelo
Terveellistä, maukasta ja vähähiilihydraattista.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

438 kaloria yhdessä Bourbon Glazed Pork Chops annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 67% rasva, 7% hh, 25% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
1832 kJ
22%
438 kcal
Rasvaa
30,26g
43%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
9,785g
49%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
14,78g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
3,682g
Hiilihydraatit
7,38g
3%
Sokereita
2,75g
3%
Kuitua
1,8g
Proteiinia
25,6g
51%
Suola
0,85g
14%
Kolesterolia
88mg
Kalium
475mg
24%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
22%
GDA:sta*
(438 cal)
22% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (8%)
 
Rasvaa (67%)
 
Proteiinia (25%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.