Valmisteluiden vaatima aika: 10 min
Kypsennysaika: 30 min
Arvostelu:
FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
|
jäseneltä: mossum ![](https://m.ftscrt.com/static/member/b4ed5a37-7a0a-413c-b8d0-48a50c070e28_tiny.jpg)
Bourbon Glazed Pork Chops
Delicious pork chops, with mashed or sautéed potatoes and garlic green beans.
Ainesosat
Ohjeet
- Melt butter in sauté pan over medium-high heat.
- Add onions. Sauté one minute, then cover and reduce heat to medium-low. Simmer 10 minutes, stir onions, scraping bits from bottom of pan. Continue cooking onions, uncovered, until they become caramelized.
- Add bourbon. Cook 2-3 minute or until almost all liquid is evaporated. Transfer onions to a bowl. Stir in pecans and sage. Sprinkle with salt and pepper. Toss, cover and keep warm.
- Season chops with salt and pepper. Wipe out sauté pan with a paper towel.
- Add oil to pan. Add chops to pan. Turn burner to medium heat. Cook chops until browned, about 5 minutes.
- Flip chops, cover pan, reduce heat to low and cook another 7-10 minutes. (If you are the type to check, the internal temp of the chop should be 155 °C.) Plate chops, tent with foil, let rest 5 minutes. When ready to serve, top each chop with a heap of the onion-pecan mixture.
- Note: if you don't have bourbon, you can substitute brandy.
- Note that the calorie values change dramatically depending on the size pork chops you use. Also, if you use thinner ones, don't cook the meat quite so long.
271 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Arvostelut
My onions didn't really caramelize, they just burned. And there wasn't enough bourbon to make them taste like bourbon so I added more. If I did make it again I'd use plain old pork chops not the belly strips that I bought- they had too much flavour.
06 syys 14 jäseneltä: Carolinebee999
|
10 points 1 pork chop. No pecans, 8 points. No bourbon and pecans, 7 points. Add rice or potato for 4 points = 12 points with free veggies.
10 loka 11 jäseneltä: LindaJayne
|
Yum! This is really the best way to cook a juicy moist pork chop. Next time I might scale back on the sage, a little goes a long way in terms of flavor. It overpowered the carmelized onions a bit instead of complementing them. Great recipe, will definitely make this again.
11 heinä 10 jäseneltä: kimcurtiss
|
|
|
|
|
Arvostele tämä resepti
Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Etsi lisää reseptejä
|
Suodata ateriatyypin mukaan
Pääruoat
Uusimmat reseptit
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
|
Herkullinen resepti aamiaiseksi tai jokapäiväiseen herkkuun.
|
Niin juustomainen ja herkullinen.
|
Terveellistä, maukasta ja vähähiilihydraattista.
|
|
Lähetä resepti
Yhteenveto ravinnosta:
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
438 kaloria yhdessä Bourbon Glazed Pork Chops annoksessa.
|
![](https://m.ftscrt.com/static/images/icons/myfs_box_blue.gif) |
Kalorien jakautuminen: 67% rasva, 7% hh, 25% prot. |
|
Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
Energiaa
1832 kJ
22%
438 kcal
Rasvaa
30,26g
43%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
9,785g
49%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
14,78g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
3,682g
Hiilihydraatit
7,38g
3%
Sokereita
2,75g
3%
Kuitua
1,8g
Proteiinia
25,6g
51%
Suola
0,85g
14%
Kolesterolia
88mg
Kalium
475mg
24%
Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (8%)
Rasvaa (67%)
Proteiinia (25%)
|
|
*Perustuu 2000 kalorin GDA:han
|