Päiväkirja - peo, 12 huhti 18

lamm med majonnäs

Näytä dieettikalenteri, 12 huhtikuuta 2018:
2099 kcal Rasva: 159,00g | Prot: 154,40g | Hh: 6,07g.   Aamiainen: Ägg. Lounas: Ägg. Päivällinen: Valio Smör Osaltat (majonnäs gjord på), Lammstek, Rå. Välipalat/Muut: Ägg. lisää...

2 Kannattajaa    Kannatus   

Kommentit 
Men fyyyy 🤢 förlåt asså 😅 men kan inte begripa hur du får i dig det 🤷🏼‍♀️ 
12 huhti 18 jäseneltä: elmolinos
Alltså...Jag har ju så klart svårt och tro på detta. Det är ju rent av livsfarligt. det kallar jag för att utmana ödet 😱Vem äter rå kött.?Förlåt men för mig är de liksom helt galet😂 
12 huhti 18 jäseneltä: ROTH36
Gott, lätt-tuggat, nyttigt, och lätt för kroppen att hantera.. behöver bara försöka få ner på fuskandet med skräp på jobbet.. -- Många äter kött rått, har inte haft nåt som helst problem med det på över 2.5 år.. det är fritt för de som vill att kalla det "tur".. blir dålig av tillagad mat, så därför har jag valt den här vägen.. 
12 huhti 18 jäseneltä: peo
Jag förstår att många börjar äta rått igen. Tänk på att vi inte hade eld innan och då fick äta allt rått. Det är vi som ändrats inte våra kroppar. Det är faktiskt bara mentalt.  
12 huhti 18 jäseneltä: AnicaLantz
Ovan hänvisar till att man åt rått kött innan man ”uppfann” elden. Gjorde man säkerligen men man åt oxå grönskandet, frön, bär, korn, nötter, rotfrukter & rötter innan de. Man åt mängder med kolhydrater. Och på denna nämnda tallrik så kan jag sträcka mig längst att de kanske finns socker i majonäsen eller i lammet (tillsatt för att få en längre hållbarhet) för den ser inte hängmörad ut. Så att de här med att hänvisa till hur vi åt förr är bara att lägga ner de är bort avlat sen 1000-talas år tillbaka. Säger inte att rått kött inte är bra säger bara att har man inte slaktat djuret direkt själv och äter de då utan köper kött i butik för att äta ”mycket” av så är man fel ute. Kanske inte märks nu men på sikt. Inte bra för organen. Punkt 
13 huhti 18 jäseneltä: David Ulf
Jag tänker bara på att stötta killen o tycker att han gör ett fantastiskt jobb. Du gör absolut inget fel ska du veta. Du gör på ditt sätt och det som känns bra för dig. Ingen ska få dig att må dåligt. Kämpa på Peo. 👌👌  
13 huhti 18 jäseneltä: AnicaLantz
Mitt svar/kommentar var absolut inte menat sim att höra hans jobb / resa mindre värt. Var mer än tanke till vad man stoppar i sig. Han gör n grym resa och kommer säkerligen lyckas massor. Han gör Inte fel Men det är fel att säga att rått kött är nyttigt. Allt jag ville få fram. 
13 huhti 18 jäseneltä: David Ulf
David Ulf. Förstår det och jag har heller ingen aning om faran med det. Äter inte gris eller nöt. Magen fixar inte det. Är allergisk mot alfagal. Nötprotein.  
13 huhti 18 jäseneltä: AnicaLantz
vad glad jag blir av din kommentar Anica! För jag håller fullständigt med dig, alla och envar har rätt att göra på sitt sätt, lite tror jag dock lägger ut för att få reaktion också! Men fullkomligt älskar det, skulle aldrig någonsin äta på det sättet själv men tycker inte det har med saken att göra! 
13 huhti 18 jäseneltä: findus72
Ska försöka sammanfatta alla svar i en kommentar så .. Tack för ditt stöd och förståelse för mitt sätt att äta Anica. Tillagningen av mat började så sent som för runt hundra år sen i de delar av världen (eller bland de folkstammar) som då inte hade förstörd hälsa, så det är inte "tusentals år" för alla, och på de tusentals åren förändras inte generna så mycket att vi allihopa helt plötsligt får tänder matsmältningssystem som kor.. Gällande kolhydrater i ovanstående måltid kommer (det mesta av hela dagens intag) från ägg (råa), majonnäsen är gjord på smör och kanske innehåller nåt g kolhydrater pga dijonsenapen. Köttet är helt obehandlat, mörat i sin förpackning till några månader efter "släng-innan"-datumet. Även "dåligt" butikskött är bättre för kroppen att intas rått än tillagat (oavsett om det skulle ligga i den andra änden av skalan "dåligt"-"bra"). All tillagning skapar gifter (bl.a akrylamid), förstör enzymer och förstör näringsämnena i maten. Tillagad mat smakar inget (utan kryddor, gör själv ett helt ofarligt experiment och tillaga kött enligt reglerna, utan tillsatt fett, utan kryddor, utan salt). Jag äter allt kött rått (alltså även de "förbjudna" sorterna som fläsk och kyckling), alltid rumstempererat (minst 10 timmar, från morgon innan jobbet, till middagen när jag kommit hem), upp mot 2 veckor, men mer vanligt runt en vecka i rumstemp (slutet kärl som öppnas då jag förbereder dagens mat) 
13 huhti 18 jäseneltä: peo
jag respekterar din vilja att göra på ditt sätt dock gillar jag inte när du kommer med saningar, som om jag hade orkat kunna bryta hur lätt som helst! visst flera ämnen försvinner vid tillagning men faktum är också att massvis tillkommer under tillagning! rätt säker på att vet om detta också! gör som du vill men tycker man kan hålla den på den nivån annars finns det risk att fs som det ser ut idag om alla ska tala om saningar för alla! 😜 
13 huhti 18 jäseneltä: findus72

     
 

Lähetä kommentti


Sinun täytyy kirjautua lähettääksesi kommentin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 


Painohistoria - peo


Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.