Lisää keittokirjaani
Lisää ruokapäiväkirjaan
Saadaan:
8 annosta
Valmisteluiden vaatima aika:
10 min
Kypsennysaika:
1 h
Ateriatyyppi:
Alkupalat
Lisukkeet
Välipalat
Arvostelu:
Average FatSecret member ranking FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
jäseneltä: stumaniak

Baba Ghanouj

Delicious Middle Eastern eggplant dip.

Ainesosat

Ohjeet

  1. Pre-heat oven to 375 °F (190 °C).
  2. Cut the eggplant in half lengthwise. Place on a baking sheet sprayed with spray oil, cut side down, and roast until very tender, about 40 minutes.
  3. Cool for 15 minutes, then scoop the flesh out of the skin.
  4. Combine the eggplant, tahini, garlic, parsley, pepper, lemon juice, salt, and cayenne in the work bowl of a food processor or a blender carafe.
  5. Pulse until the eggplant is somewhat smooth but retains some of its texture.
  6. Put in a container, sprinkle paprika over the top, and then drizzle the olive oil over the top.
535 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
 

Arvostelut 
It's okay. I think it will go well with jicama sticks, but I think the lemon juice was a little much for this recipe. I like the idea of some greek yogurt added in and if we weren't on an extended induction, we would add it and see how it turned out. We might give in and add a little to it just to see as I just don't think I've perfected this baba ganoush yet.
user vote
20 elo 11 jäseneltä: littlesmom
I can't wait to make it and try it, it sounds so good. Thank you for sharing the recipe.
user vote
04 helmi 11 jäseneltä: GettingFit2011
I used roasted sesame and olive oil instead of tahini and served it with tofu-sticks marinated and baked with oriental spices to make into a GI-Diet suitable dish and it tasted very good.
user vote
19 joulu 10 jäseneltä: oceanroses
Fabulous! Also used it instead of mayo on a sandwich. Thanks for sharing it!
user vote
14 marras 10 jäseneltä: Mrs 2290
This recipe has the perfect ingredients for the Ancient European Diet
user vote
26 touko 10 jäseneltä: Runesinger
what do you eat with this . i'm trying not to scoup it up with bickies
user vote
19 heinä 09 jäseneltä: mareib2005
you failed to mention the point value.
user vote
17 heinä 09 jäseneltä: glorourke
what size is a serving of this recipe?
user vote
15 heinä 09 jäseneltä: abbyheuerman
replace tahini with skim plain yogurt, much better with lower calories
user vote
13 huhti 09 jäseneltä: Fattouna82
This is very good, I like it better without the lemon juice, you can taste the eggplant better. I use it to dip fresh veggies!
user vote
06 helmi 09 jäseneltä: Kathy F
1 - 10 (11) Seuraava

     
 

Arvostele tämä resepti



Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
 

Etsi lisää reseptejä

Suodata ateriatyypin mukaan

Alkupalat Lisukkeet Välipalat

Uusimmat reseptit

jäseneltä: Mirkelo
Herkullinen, helppo ja hieman makea jälkiruoka.
jäseneltä: Mirkelo
Yksinkertainen, maukas ja vähähiilihydraattinen resepti.
jäseneltä: ropposka
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
jäseneltä: Mirkelo
Niin herkullinen ja syytön jälkiruoka tai välipalaksi.

Lähetä resepti

Yhteenveto ravinnosta:

94 kaloria yhdessä Baba Ghanouj annoksessa.
Kalorien jakautuminen: 51% rasva, 39% hh, 10% prot.

Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
annosta kohti
% RI*
Energiaa
395 kJ
5%
94 kcal
Rasvaa
5,96g
9%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
0,842g
4%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
2,764g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
2,042g
Hiilihydraatit
10,29g
4%
Sokereita
3,12g
3%
Kuitua
4,6g
Proteiinia
2,72g
5%
Suola
0,38g
6%
Kolesterolia
0mg
Kalium
342mg
17%
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal)
5%
GDA:sta*
(94 cal)
5% GDA
Kalorien jakautuminen:
 
Hiilihydraattia (39%)
 
Rasvaa (51%)
 
Proteiinia (10%)

Hanki sovellus
    
© 2024 FatSecret. Kaikki oikeudet pidätetään.