Valmisteluiden vaatima aika: 10 min
Kypsennysaika: 1 h
Ateriatyyppi:
Alkupalat
Lisukkeet
Välipalat
Arvostelu:
FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
|
Delicious Middle Eastern eggplant dip.
Ainesosat
Ohjeet
- Pre-heat oven to 375 °F (190 °C).
- Cut the eggplant in half lengthwise. Place on a baking sheet sprayed with spray oil, cut side down, and roast until very tender, about 40 minutes.
- Cool for 15 minutes, then scoop the flesh out of the skin.
- Combine the eggplant, tahini, garlic, parsley, pepper, lemon juice, salt, and cayenne in the work bowl of a food processor or a blender carafe.
- Pulse until the eggplant is somewhat smooth but retains some of its texture.
- Put in a container, sprinkle paprika over the top, and then drizzle the olive oil over the top.
535 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
|
Arvostelut
It's okay. I think it will go well with jicama sticks, but I think the lemon juice was a little much for this recipe. I like the idea of some greek yogurt added in and if we weren't on an extended induction, we would add it and see how it turned out. We might give in and add a little to it just to see as I just don't think I've perfected this baba ganoush yet.
20 elo 11 jäseneltä: littlesmom
|
I can't wait to make it and try it, it sounds so good. Thank you for sharing the recipe.
04 helmi 11 jäseneltä: GettingFit2011
|
I used roasted sesame and olive oil instead of tahini and served it with tofu-sticks marinated and baked with oriental spices to make into a GI-Diet suitable dish and it tasted very good.
19 joulu 10 jäseneltä: oceanroses
|
Fabulous! Also used it instead of mayo on a sandwich. Thanks for sharing it!
14 marras 10 jäseneltä: Mrs 2290
|
This recipe has the perfect ingredients for the Ancient European Diet
26 touko 10 jäseneltä: Runesinger
|
what do you eat with this . i'm trying not to scoup it up with bickies
19 heinä 09 jäseneltä: mareib2005
|
you failed to mention the point value.
17 heinä 09 jäseneltä: glorourke
|
what size is a serving of this recipe?
15 heinä 09 jäseneltä: abbyheuerman
|
replace tahini with skim plain yogurt, much better with lower calories
13 huhti 09 jäseneltä: Fattouna82
|
This is very good, I like it better without the lemon juice, you can taste the eggplant better. I use it to dip fresh veggies!
06 helmi 09 jäseneltä: Kathy F
|
|
|
|
|
Arvostele tämä resepti
Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Etsi lisää reseptejä
|
Suodata ateriatyypin mukaan
Alkupalat
Lisukkeet
Välipalat
Uusimmat reseptit
Herkullinen, helppo ja hieman makea jälkiruoka.
|
Yksinkertainen, maukas ja vähähiilihydraattinen resepti.
|
Herkullinen ja pehmeä, täydellinen matkamuistojuhliin.
|
Niin herkullinen ja syytön jälkiruoka tai välipalaksi.
|
|
Lähetä resepti
Yhteenveto ravinnosta:
|
|
94 kaloria yhdessä Baba Ghanouj annoksessa.
|
|
Kalorien jakautuminen: 51% rasva, 39% hh, 10% prot. |
|
Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
Energiaa
395 kJ
5%
94 kcal
Rasvaa
5,96g
9%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
0,842g
4%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
2,764g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
2,042g
Hiilihydraatit
10,29g
4%
Sokereita
3,12g
3%
Kuitua
4,6g
Proteiinia
2,72g
5%
Suola
0,38g
6%
Kolesterolia
0mg
Kalium
342mg
17%
Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (39%)
Rasvaa (51%)
Proteiinia (10%)
|
|
*Perustuu 2000 kalorin GDA:han
|