Valmisteluiden vaatima aika: 3 h
Kypsennysaika: 10 min
Ateriatyyppi:
Leivät ja Leivotut Tuotteet
Arvostelu:
FatSecret-jäsenten arvosteluiden keskiarvo
|
Easy homemade pita bread that's useful for any meal in so many ways.
Ainesosat
Ohjeet
- Dissolve yeast in 1/2 cup of warm water. Add sugar and stir until dissolved. Let sit for 10-15 minutes until water is frothy.
- Combine flour and salt in large bowl. Make a small depression in the middle of flour and pour yeast water in depression.
- Slowly add 1 cup of warm water, and stir with wooden spoon or rubber spatula until elastic. Place dough on floured surface and knead for 10-15 minutes. When the dough is no longer sticky and is smooth and elastic, it has been successfully kneaded. Coat large bowl with vegetable oil and place dough in bowl. Turn dough upside down so all of the dough is coated.
- Allow to sit in a warm place for about 3 hours, or until it has doubled in size.
- Once doubled, roll out in a rope, and pinch off 10-12 small pieces. Place balls on floured surface. Let sit covered for 10 minutes. Preheat oven to 500° F (260° C) and make sure rack is at the very bottom of oven. Be sure to also preheat your baking sheet.
- Roll out each ball of dough with a rolling pin into circles. Each should be about 5-6 inches across and 1/4 inch thick.
- Bake each circle for 4 minutes until the bread puffs up. Turn over and bake for 2 minutes. Remove each pita with a spatula from the baking sheet and add additional pitas for baking.
- Take spatula and gently push down puff. Immediately place in storage bags. Pita bread can be stored for up to a week in a pantry or bread box, and up to a month in the freezer. Be sure to use freezer bags when storing in the freezer.
242 jäsentä on lisännyt tämän reseptin keittokirjaansa.
|
Arvostelut
Cool! Can't wait to try to make this.
19 heinä 11 jäseneltä: HeyItsNathaniel
|
|
|
|
|
Arvostele tämä resepti
Sinun täytyy kirjatua arvostellaksesi tämän reseptin. Klikkaa tätä kirjautuaksesi.
|
|
|
Etsi lisää reseptejä
|
Suodata ateriatyypin mukaan
Leivät ja Leivotut Tuotteet
Uusimmat reseptit
Nämä pehmeät ja maukkaat gluteenittomat mustikkamuffinit on valmistettu yksinkertaisista aineksista.
|
Niin juustomainen ja herkullinen.
|
Yksinkertainen, terveellinen ja helppo tehdä.
|
Pehmeä, herkullinen ja hieman makea jälkiruoka.
|
|
Lähetä resepti
Yhteenveto ravinnosta:
|
|
142 kaloria yhdessä White Pita Bread annoksessa.
|
|
Kalorien jakautuminen: 3% rasva, 85% hh, 12% prot. |
|
Ravintosisältö
Annoskoko
annosta kohti
Energiaa
592 kJ
7%
142 kcal
Rasvaa
0,42g
1%
Tyydyttyneitä rasvahappoja
0,065g
0%
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja
0,063g
Monityydyttymättömiä rasvahappoja
0,155g
Hiilihydraatit
29,49g
11%
Sokereita
0,52g
1%
Kuitua
1,3g
Proteiinia
4,33g
9%
Suola
0,73g
12%
Kolesterolia
0mg
Kalium
64mg
3%
Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (85%)
Rasvaa (3%)
Proteiinia (12%)
|
|
*Perustuu 2000 kalorin GDA:han
|